به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خراسان، با تدریس حجت الاسلام والمسلمین مهدی رضایی، مسئول آموزش مدرسه علمیه سلیمانیه در این نشست علم «متن اللغه»، «فقه اللغه»، «دانش صرف»، «دانش نحو» و «دانش بلاغت» را به عنوان اهم علوم زبان عربی برشمرد و با بیان این که در علم متن اللغه به لغت شناسی می پردازید، گفت: در حقیقت در این علم با تشخیص حروف اصلی کلمات لغات را یاد می گیرید و کلمات قرآنی را می آموزید.
مسئول آموزش مدرسه علمیه سلیمانیه با بیان این که هر یک از طلاب باید به کلمات سخت و دشوار قرآنی تسلط نسبی خوبی داشته باشند، به دومین شاخه از اهم علوم عربی یعنی فقه اللغه اشاره و خاطر نشان کرد: در این شاخه از علوم به کلماتی که باهم تفاوت معنایی دارند و یا قالب مترادف و متضاد به خود گرفته اند، پرداخته می شود.
وی در ادامه با بیان این که دانش صرف به دو شاخه کلمه شناسی و کلمه سازی تقسیم می شود، از طلاب خواست تا نسبت به این دو شاخه با تمرین و ممارست تسلط نسبی خوبی پیدا کنند و بیان کرد: طلبه باید هر دو را بیاموزد و بداند که کلمه سازی بیش تر حفظ محور بوده اما کلمه شناسی فهم محور است و برای تثبیت آن طلاب باید به خوبی تمرین کرده باشند.
حجت الاسلام رضایی در ادامه با معرفی کتاب «معجم مفردات الابدال و الاعلال فی القرآن الکریم» از احمد محمد خراط بیان کرد: همانطور که در این کتاب ارزشمند فهرستی از کلمات سخت و پیچیده قرآنی آورده شده، هر یک از طلاب باید فهرستی از کلمات مشکل و پیچیده قرآنی را یافته و نسبت به آن ها هرچند به طور نسبی تسلط پیدا کنند.
مسئول آموزش مدرسه علمیه سلیمانیه در ادامه با اشاره به ضرورت تهیه جدول تجزیه خاطر نشان کرد: هر یک از شما طلاب باید جدولی متشکل از کلمه، حروف اصلی، وزن اولیه، تغییرات صورت گرفته، وزن فعلی و معنا تهیه کرده و در این قالب هفتصد کلمه پیاده کنید تا مطالب به خوبی در ذهنتان تثبیت شود و از این طریق به قواعد صرفی مسلط شوید.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت تهیه کتب لغت از سوی طلاب در راستای کلمه شناسی و کلمه سازی، از طلاب خواست تا سرمایه خود را صرف کار فرهنگی کنند و خطاب به آنان، با بیان این که اگر بر مطلبی مسلط شوید نسبت به آن علاقه خاصی پیدا می کنید، توصیه کرد: با پیگیری برخی از سایت های حاوی مطالبی در این خصوص هر روز بر یافته های خود بیافزایید.