حدیث عشق
. امام صادق(ع) : لَستُ اُحِبُّ أن أرَى الشّابَّ مِنكُم إلاّ غادِياً في حالَينِ: إمّا عالِماً أو مُتَعَلِّماً. دوست ندارم جوانى از شما [شيعيان] را جز بر دو گونه ببينم: دانشمند يا دانشجو. /امالی طوسی ص303
سایت آیت الله العظمی خامنه ای سایت امام خمینی (ره)

بصیرت و مهارت از مولفه‌های مهم یک طلبه است

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه خراسان رضوی بصیرت و مهارت را دو مولفه مهم یک طلبه برشمرد و افزود: طلاب و روحانیون باید زمان‌شناس باشند و دشمن و شگردهایش را بشناسند و به موقع عمل کنند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد نظافت صبح امروز در گردهمایی بصیرتی طلاب و روحانیون حوزه‌ علمیه مرحوم هراتی به مولفه‌های مهم رسیدن به جامعیت برای طلاب اشاره و اظهار داشت: برای رسیدن به جامعیت طلاب و روحانیون باید در گام نخست معرفت داشته و مسئله خدا و هدف به زندگی برای یک طلبه حل و دینداری آگاهانه و عارفانه داشته‌باشند و معارف کلیدی اعم از توحید و معاد و نبوت را بدانند.

وی تصریح کرد: در گام دوم طلاب باید عالم به علوم و پایه‌های درسی محکم داشته‌باشند، چراکه اگر هدفمند تحصیل کنند همه دروس رنگ و بوی خدا و سربازی امام زمان عجل الله پیدا می‌کند، لذا دروس را عبادت می‌دانند و خوب درس می‌خوانند. 

نظافت گام سوم طلاب برای رسیدن به جامعیت را معنویت دانست و افزود: اگر کسی معنویت نداشت، طلبگی معنایی ندارد، لذا این لذت خاص خدا دل را آماده پذیرش معارف بلند پروردگار می‌کند، درعین حال معنویت ماموریت‌ها را با موفقیت به سرانجام می‌رساند. 

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه خراسان بیان داشت: چهارمین مولفه اخلاق‌مداری است و این به‌ معنای هنر ارتباط موثر با مردم است و هر طلبه‌ای باید محبوب باشد و اگر نتواند بر دل‌ها حکومت کند کاری از پیش نمی‌رود و این نیاز به تلاش و برنامه‌ریزی و تمرین مستمر دارد. 

وی افزود: مولفه پنجم تقوا و این بدان معناست که طلبه باید قدرت خویشتنداری و نه گفتن به شیطان را داشته‌باشد، در عین حال شیطان آن میزانی که به سمت علما و روحانیون می‌آید به سراغ سایرین نمی‌رود و این بدان‌خاطر است که علما در رٱس امور دین هستند. 

نظافت از بصیرت به عنوان مولفه ششم یک طلبه برای رسیدن به جامعیت یاد کرد و افزود: طلبه باید زمان را بشناسد، دشمن و شگردهایش و ذهنیت مردم را بشناسد و بتواند به هنگام و به موقع عمل کند، در عین حال چنانچه کسی عالم به زمان خود نباشد و جریان‌ها را نشناسد گرفتار فتنه‌ها و حوادث می‌شود. 

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه خراسان گفت: طلبه باید سیاسی با مبنا باشد نه سیاست زده، باید بداند چرا سیاست عین دیانت ما هست و این مولفه از واجبات یک طلبه و روحانی است. 

نظافت اضافه کرد: بسیاری از مردم ذهنی مملو از شبهه از انقلاب و نظام دارند و یکی از دلایلش آن است که صدا و سیما را اغلب نگاه نمی‌کنند، لذا تاکید رهبری انقلاب بر جهاد تبیین به عنوان یک فریضه فوری و مهم بدان خاطر است که نخبگان، خواص، طلاب علوم دینی با ارتباط‌گیری با مردم اذهان مملو از شبهه را پاسخ مناسب بدهند. 

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه خراسان بیان کرد: مهارت هفتمین مولفه یک طلبه است و شامل گویندگی، نویسندگی، اخلاق و ارتباط هست و از همین ابتدا باید قدم به قدم روی اطرافیانش تاثیر گذار باشد، در عین حال مهارت ابزاری است که نیاز به برنامه‌ریزی و تمرین دارد. 

نظافت، نشاط و سلامت و شادابی را به عنوان هشتمین مولفه یک طلبه برای رسیدن به جامعیت دانست و افزود: اگر بداند برای چه درس می‌خواند و هدفش چیست این به تنهایی نشاط می‌آورد، در عین حال اهل ورزش بودن نیز تاثیر بسزایی دارد.

شنبه    ۱۴۰۲/۱۱/۷

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.