رئیس حوزه علمیه تربت حیدریه:
خودسازی عملی و علمی مهمترین هدف تحصیل علوم حوزوی است.
حضرت حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا عصمتی گفت: مهمترین و اساسی ترین هدف در تحصیل علوم حوزوی خودسازی عملی و علمی است، یعنی انسان باید تقوا و علم و دانش را با هم دارا باشد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا عصمتی، رئیس حوزه علمیه مرحوم هراتی تربت حیدریه صبح امروز در جمع طلاب جدید الورد حوزه های علمیه این شهرستان اظهار داشت: برای بزرگی کردن و مدیریت کردن جامعه باید خود را آماد کرد و امروز هر چند به لحاظ سن و سال نوجوان و جوان هستید اما بزودی تصمیم گیرندگان آینده می شوید و لذا باید تلاش خود را به نحو مطلوب به انجام برسانید.
وی تنها هدف در تحصیل علوم حوزوی را خودسازی عنوان و به حدیثی از امیر المومنین علیه السلام در نهج البلاغه اشاره کرد و افزود: حضرت امیرعلیه السلام فرمودند: هرکس می خواهد در جایگاه امامت مردم قرار بگیرد ابتدا باید خودش را درست تربیت علمی و عملی بکند و این همان خودسازی است، یعنی اهل تقوا و علم و دانش باشد.
امام جمعه تربت حیدریه بیان کرد: در تحصیل علوم حوزوی هدف این است که خودمان به کمال علمی و کرامت انسانی دسترسی پیدا کنیم تا در ادامه بتوانیم در درون جامعه تاثیر گذار باشیم.
وی اضافه کرد: در تاریخ علمای شیعه شخصیت های بزرگ فراوانی همچون شیخ مفید داشتیم که بیش از هزارسال است از دوران ایشان گذشته، اما این شیخ بزرگ به حدی رسیده بود که امام عصر عجل الله به ایشان نامه می نویسد که ای دوست محکم و پا برجای ما؛ ماموریت دارم برایتان نامه بنویسم و این عنایت امام زمان علیه السلام بخاطر مجاهدت شبانه روزی عملی و علمی شیخ مفید است که در نهایت با فوت این بزرگوار فرمودند: نوحه کنندگان باید بر عزای تو گریه کنند، زیرا فقدان تو بر ال پیامبر صلی الله گران و سخت بود.
رئیس حوزه علمیه تربت حیدریه در بخشی دیگر خاطر نشان کرد: گاهی ممکن است در فضایی قرار بگیریم که جمعی به وظیفه خود عمل نمی کنند، اما این دلیل نمی شود که ما همان کار را بکنیم، لذا نباید از آنان اثر بپذیریم بلکه باید اثرگذار باشیم.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام مبارک، معاونت فرهنگی حوزه علمیه مرحوم هراتی به حدیثی از امام حسین علیه السلام اشاره کرد و افزود: حضرت سیدالشهدا علیه السلام می فرمایند: تحصیل علم و مباحثه علمی باعث می شود که معرفت و شناخت انسان بارور و افزایش یابد، لذا معاونت فرهنگی ، برای طلاب جدیدالورود یک دوره میثاق طلبگی را راه اندازی کرد.
وی بیان کرد: در این دوره که در خرداد و تیرماه و طی سه جلسه با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار شد 6 نفر از اساتید و کادر مدرسه ضوابط آموزشی و هویت طلبگی را برای طلاب جدیدالورود مطرح کردند.
حجت الاسلام مبارک اظهار کرد: علاوه بر این دوره، کلاسهای اعتقادی و مدیریت اسلامی توسط حجت الاسلام محمد هادی عصمتی، مدیر داخلی حوزه از زمان ثبت نام متقاضیان تحصیل در حوزه هراتی در طول 20 جلسه صبح ها در جوار گلزارشهدای گمنام باغملی برگزار شد.
منطقه تربت حیدریه در جنوب خراسان رضوی از دیرباز با پرورش عالمان و مجاهدان دینی و نخبگان علمی و دانشگاهی شرایطی را برای امروز فراهم کرده که اکنون این خطه از خراسان رضوی بعنوان قطب پرورش استعدادهای حوزویان و دانشگاهیان معرفی شده است.
در حال حاضر بیش از ۴۰۰ طلبه و روحانی در دو حوزه علمیه برادران مرحوم هراتی و فولاد و یک حوزه علمیه خواهران ریحانه الرسول سلام الله علیها تا مقطع سطح چهار(دکترا) تحصیل و تدریس می کنند.
۹۹/۴/۲۱